Cum te poate ajuta un nutritionist

 

                                              Ce este un nutritionist

Nutritionistul este un specialist in nutritie si dietetica, un profesionist din domeniul sanatații care a obținut o diploma de licenta, a efectuat un stagiu supravegheat și a promovat un examen national.

                                            Cum te ajuta un nutritionist

Nutritionistul, lucreaza cu pacienți care se lupta sa piarda în greutate sau care trebuie sa-și imbunatațeasca dieta din alte motive legate de sanatate, cum ar fi:

 • diabetul
 • guta
 • boli renale cronice
 • hipertensiune arteriala
 • cancer

Unii nutriționisti ofera informații personalizate pentru anumite persoane. Nutritionistul, ar putea învața un pacient cu hipertensiune arteriala sa foloseasca mai puțina sare atunci când pregătește mesele.

Alții lucrează cu grupuri de oameni care au nevoi similare. Ar putea, de exemplu, să planifice o dietă cu putini carbohidrati, pentru cei care vor sa slabeasca. Specialistul in nutritie, pe langa dieta, va poate recomanda schimbarea stilului de viata:

-sa faceti sport

-sa folositi anumite metode de gatire

sa sa reduceti stresul, prin anumite metode.

                                                   Ce face un nutritionist

 • Evalueaza starea de sănătate și dieta pacientului
 • Calculeaza indicele de masa corporala, greutatea ideala si necesarul nutritional
 • Elaboreaza planuri de masa, luand în considerare acesti indicatori si preferințele alimentare ale pacientului
 • Evalueaza efectele planurilor de masa și aduce modificari planurilor, după cum este necesar
 • Promoveaza o nutriție sanatoasa oferind discuții individuale sau de grup despre dieta, nutriție și relația dintre obiceiurile alimentare bune și prevenirea sau gestionarea bolilor specifice.
 • Care sunt motivele pentru care ar trebui sa te adresezi unui nutritionist
 • Doriți ajutor pentru gestionarea diabetului, a tensiunii arteriale ridicate sau a altor boli cronice( insuficienta renala, hipo/hipertiroidie, guta, diabet, cancer)

Un nutritionist va poate ajuta să va ințelegeți starea și modul în care alimentele pe care le alegeți ar putea sa o afecteze. In plus, un nutriționist lucreaza cu dvs. pentru a crea un plan alimentar care sa conțina nutrienții necesari pentru a va gestiona boala.

Deoarece stomacul poate gestiona doar porții mici după operație, este dificil să obțineți nutrienții de care aveti nevoie. Nutritionistul va ajuta sa faceți modificari în planul dvs. de alimentație, fara a suferi de foame si fara a pierde nutrienti.

 • Aveți probleme digestive

Colaborand îndeaproape cu dumneavoastra și cu medicul dumneavoastra, un nutriționist va ajuta sa va echilibrati dieta, si sa faceți alegeri care nu va agraveaza starea.

Intalniți-va cu un nutritionist pentru a va asigura ca obțineți nutrienții de care aveți nevoie pentru o sarcina sanatoasa. Daca esti mamica, un nutriționist va poate ajuta sa va asigurați ca obțineți nutrienții necesari pentru dvs. și pentru micuțul dvs.

Un nutritionist va poate învața strategii despre identificarea alimentelor de evitat și va poate ajuta sa gasiți înlocuitori pentru a va menține dieta echilibrata și gustoasa.

Un nutritionist poate sugera surse de calorii pentru creșterea în greutate sanatoasa. Sau, va creaza un plan personalizat de slabire. Va recomanda modificări ale dietei și activitate fizica – în timp ce mancați în continuare toate alimentele preferate.

 • Doriți sa va îmbunatațiți performanța in sport

Un nutritionist va poate ajuta sa aveti o dieta echilibrata, care sa va dea un plus de energie si sa va im