Ce servicii ofera un cabinet de nutritie

Ce servicii ofera un cabinet de nutritie

C este  nutritia si ce servicii ofera un cabinet de nutritie.  In ultimii 20 de ani, nutritia a devenit un domeniu de interes major. Studiile sunt nenumarate, pe diverse teme, informatia abunda si de multe ori ne copleseste.

 1. Ce este Nutritia si ce servicii ofera un cabinet de nutritie
 2. Cum ar trebui sa se desfasoare o consultatie de nutritie
 3.  Ce servicii ofera un cabinet de nutritie

Nutriția este stiinta care se ocupa cu studiul nutrienților din alimente, modul în care organismul le folosește și relația dintre dietă, sănătate și boală. Nutriția se ocupa, de asemenea, de modul în care alimentele pot determina alegerile sau intolerantele alimentare, pentru a gasi terapii eficiente capabile sa reduca riscul de boli.

Proteinele,carbohidratii, grăsimile, vitaminele, mineralele, fibrele și apa sunt toate substante nutritive. Dacă oamenii nu au echilibrul corect al nutrienților în dieta lor, riscul lor de a dezvolta anumite boli scade.

In tara noastra de nutritie se pot ocupa:

-medici de medicina generala

– medici cu specializarea Diabet zaharat Nutriţie şi Boli Metabolice

– absolventi ai facultatilor de nutritie si dietetica, sau cei care au absolvit un master de nutritie si dietetica.

Din pacate exista multi falsi nutritionisti autodidacti, absolventi de cursuri de 3 luni sau 3 saptamanii. Vedetele, blogarii deasemeni sunt “specialisti” in nutritie. Internetul abunda de retete de slabire, cure miraculoase cu ciorba de varza, care te vor face suplu. Ne punem insa intrebarea-daca toti stim ce trebuie facut pentru a avea o silueta perfecta, cum de numarul obezilor este in crestere?

                    Cum ar trebui sa se desfasoare o consultatie de nutritie

 1. Stabilirea compozitiei corporale-cantarire cu impedanta
 2. Identificarea obiceiurilor nesanatoase-obezogene
 3. Identificarea comorbiditatilor
 4. Recomandarea de investigatii-daca este cazul
 5. Educatie nutritionala si recomandarea unui stil de viata sanatos

                     Ce servicii ofera un cabinet de nutritie

 1. Consiliere pentru scadere sau crestere in greutate
 2. Consiliere pentru gravide
 3. Consiliere pentru personae cu diverse boli care necesita diete speciale: diabet, hiper tensiune arteriala, insuficieta renala, pancreatica, hepatica, guta, cancer, boala celiaca,etc.

Pacientul ar trebui sa fie consiliat pe parcursul unui an, pentru a ne asigura ca a inteles si aplica recomandarile. Shimbarea stilului de viata este un proces complex si de durata.