Dieta de slabire in 3 pasi

Dieta de slabire, se refera la un plan de masa, intocmit de un nutritionist, special pentru tine. Dieta de slabire, trebuie sa fie conceputa in asa fel incat sa nu pierzi nutrienti ci doar grasime.

  • Ce efecte poate sa aiba o dieta corect conceputa de catre nutritionist
  • Cum sa slabesti eficient si sanatos in cativa pasi

Daca medicul dumneavoastra va recomanda, sa scadeti în greutate, este bine sa apelati la un nutritionist. O pierdere constanta în greutate de 1 pana la 2 kilograme pe saptamana este recomandata pentru cel mai eficient management al greutății pe termen lung.

Multe planuri alimentare va fac sa va simțiți infometati sau nesatisfacuti. Acestea sunt motivele majore pentru care v-ar putea fi greu să respectați un plan alimentar pentru scadere in greutate.

Cu toate acestea, nu toate dietele au acest efect. Dietele sarace în carbohidrați, dietele cu conținut scăzut de calorii sunt eficiente pentru pierderea în greutate. Acestea pot fi mai ușor de respectat decât alte diete.

Ce efecte poate sa aiba o dieta corect conceputa de catre nutritionist:

  • reduce pofta de mancare
  • provoaca o pierdere rapida în greutate
  • îmbunatațește sanatatea metabolica în același timp

Cum sa slabesti eficient si sanatos in cativa pasi

  1. Redu cantitatea de carbohidrati simpliinlocuieste-i cu proteine sanatoase si multe legume. Asta inseamna sa renunti la zahar, dulciuri, fainoase si bauturi carbogazoase. Cu un plan de alimentație cu conținut scazut de carbohidrați, veti folosi arderea grasimilor stocate, pentru energie, în loc de carbohidrați.

Daca alegeți sa mânancati carbohidrați complecsi, cum ar fi cerealele integrale, veți beneficia de fibre mai mari și le veți digera mai lent. Acest lucru va menține mai mult starea de satietate.

Un studiu din 2020 a confirmat că o dieta foarte saraca în carbohidrați a fost benefica pentru pierderea în greutate la populațiile mai în varsta (Sursă de încredere).

Cercetarile sugereaza, de asemenea, ca o dieta saraca în carbohidrați poate reduce pofta de mancare, ceea ce poate duce la consumul de mai puține calorii fara sa va simțiți infometati.

Dovezile sugereaza ca un consum adecvat de proteine ​​poate îmbunatați factorii de risc cardiometabolici, apetitul și greutatea corporală, (Sursă de încredere)

  1. Micsoreaza portiile-incearca sa reduci treptat cantitatea de mancare, foloseste aceleasi farfurii pentru a putea controla cantitatea. Poti folosi chiar un cantar de bucatarie pentru inceput.
  2. Creste nivelul de activitate fizica-fa sport zilnic. Cel mai mare consummator de energie este muschiul. Efectuarea unor antrenamente cardio, (mersul pe jos, alergarea,  bicicleta sau înotul) sunt benefice pentru pierderea în greutate..