Tabel cu indicele glicemic al alimentelor

Tabel cu indicele glicemic al alimentelor

ALIMENTE Indicele glicemic (glucoza = 100)
ALIMENTELE CU CARBOHIDRATI SUPLIMENTARI
Pâine albă de grâu * 75 ± 2
Grâu integral / pâine integrală 74 ± 2
Pâine specială de cereale 53 ± 2
Pâine nedospita de grâu 70 ± 5
Grau roti 62 ± 3
Paine Chapatta 52 ± 4
Tortilla de porumb 46 ± 4
Orez alb, fiert * 73 ± 4
Orez brun, fiert 68 ± 4
Orz 28 ± 2
Porumb dulce 52 ± 5
Spaghete, albe 49 ± 2
Spaghete, făină integrală 48 ± 5
Taitei de orez 53 ± 7
Taitei Udon 55 ± 7
Cușcuș 65 ± 4
CEREALE DE DIMINEAȚĂ
Fulgi de porumb 81 ± 6
Biscuiți cu fulgi de grâu 69 ± 2
Porumb, ovaz expandat 55 ± 2
Ovăz instant 79 ± 3
Terci de orez 78 ± 9
Terci de mei 67 ± 5
musli 57 ± 2
PRODUSE DIN FRUCTE SI FRUCTE
Mere crude 36 ± 2
Orange, crude 43 ± 3
Banane, crude 51 ± 3
Ananas, brut 59 ± 8
Mango, crude 51 ± 5
Pepene verde, crud 76 ± 4
Curmale crude 42 ± 4
Piersici, conservate 43 ± 5
Gem de căpșuni / jeleu 49 ± 3
suc de mere 41 ± 2
suc de portocale 50 ± 2
LEGUME
Cartofi, fierti 78 ± 4
Cartofi, paste instant 87 ± 3
Cartofi, cartofi prajiti 63 ± 5
Morcovi, fierte 39 ± 4
Cartof dulce, fiert 63 ± 6
Dovleac, fiert 64 ± 7
Banana verde 55 ± 6
Taro, fiert 53 ± 2
Supa de legume 48 ± 5
PRODUSE ALIMENTARE ȘI ALTERNATIVE
Lapte, gras 39 ± 3
Lapte 37 ± 4
Inghetata 51 ± 3
Iaurt, fructe 41 ± 2
Lapte de soia 34 ± 4
Lapte de orez 86 ± 7
LEGUME
Năut 28 ± 9
Fasole roșie 24 ± 4
Linte 32 ± 5
Boabe de soia 16 ± 1
PRODUSE -GUSTARI
Ciocolată 40 ± 3
Floricele de porumb 65 ± 5
Fulgi de cartofi 56 ± 3
Băutură nealcoolică / sifon 59 ± 3
Biscuiți de orez / chipsuri 87 ± 2
ZAHARURI
Fructoză 15 ± 4
zaharoza 65 ± 4
Glucoză 103 ± 3
Miere 61 ± 3