Metode care pot combate cancerul

Metode care pot combate cancerul

Cancerul, este o boala cronică ce afecteaza tot mai multe persoane, în pofida progreselor enorme în domeniul sănătății.

Abordările terapeutice pentru tratarea acestei suferințe s-au dovedit a avea o eficienta destul de limitata. Aceasta duce la concluzia ca vindecarea nu depinde de o pastila, ci mai degrabă trebuie actionat pe reglarea funcțiilor metabolice din corpul nostru si reechilibrarea energetica.

Factori de risc pentru cancer

  • Alimentatia moderna bogata in carbohidrati cu absorbtie rapida;
  • Microundele si alte radiatii;
  • Stresul
  • Obezitatea
  • Consumul de alcool
  • Aerul poluat, aditivii din alimente, pesticidele si radicalii liberi prezenti in corpul nostru ca rezultat al metabolismului, la un moment dat duc la o diviziune celulara anormala, acesta fiind momentul initierii cancerului. Daca sistemul imunitar este puternic, va inlatura aceste celule, oprind procesul. Daca sistemul imunitar este slabit, procesul va evolua.

Celulele canceroase au capacitatea de adaptare si gasesc permanent surse de energie. Modul în care acestea metabolizează și creează energie pentru a trăi și a se înmulți este unic și periculos. Celulele normale folosesc oxigenul pentru a produce energie, in timp ce celulele canceroase pot produce energie si in lipsa oxigenului- sursa preferata din care-si produc energia este glucoza (zahărul).

Otto Warburg a primit Premiul Nobel pentru că a descoperit că oxigenul scăzut e caracteristic celulelor canceroase.

Lipsa oxigenului nu este cauza primară a cancerului – toxinele sunt principala cauză a cancerului. „Este procesul cancerului în sine cel care provoacă cea mai mare parte a lipsei de oxigen, si nu lipsa de oxigen e cea care provoacă procesul cancerului”.

În ultimii ani, Otto Warburg a devenit convins că boala a rezultat din poluare. Acest lucru este în concordanță cu constatările marelui om de știință francez Antoine Bechamp, care credea că boala este rezultatul unei combinații de toxine și un teren celular nesănătos.

Metode de combatere a cancerului

  • Dieta ketogena;
  • Ozonoterapia;
  • Sauna;
  • Sportul intens de 10-15 minute;
  • Miscarea moderata zilnic;
  • Meditatia si tehnicile de relaxare;
  • Postul intermitent dar nu mai mult de 2-3 zile;
  • Administrarea intravenos de vit C.
  • Un studiu efectuat de Universitate Duke in 2012 a constatat că restricția pentru carbohidrați a fost „asociată în mod semnificativ cu volumele tumorilor mai mici” într-un model celule de cancer de prostată.
  • Un studiu din 2017publicat în Jurnalul de Neuro-Oncologie aconstatat că o dietă ketogenică a fost văzută ca o opțiune terapeutică viabilă pentru cancerul cerebral malign. În raportul lor final, cercetătorii israelieni au rezumat de ce o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați ar fi utilă în special pentru vindecarea cancerului cerebral.
  • Ketoza terapeutica, este folosita pentru a obtine un nivel crescut de corpi cetonici, acestia neputand fi folositi de celulele canceroase, dar putand fi folositi de celulele normale, ca sursa de energie.
  • Pentru ketoza terapeutică și pentru a stresa cancerul, se vor limita carbohidrații la maxim 50 grame pe zi, se consuma o cantitate mare de grăsimi (ulei de măsline, ulei de nucă de cocos, unt, frisca) și proteine vegetale, speciale, carora le lipsesc anumiti aminoacizi, acestea înlocuind proteinele din alimente, total, sau partial.

Acesti aminoacizi, nu contin practic glucoză (spre deosebire de proteina dietetică) și oferă toate componentele necesare pentru a ajuta la menținerea masei musculare și a funcției imune.

In cetoza terapeutica important este sa se mentina glicemia la un nivel scazut, iar corpii cetonici intre 3-6 mmol/l(achizitionati un glucometru care masoara si corpii cetonici si faceti masuratori de 2-3 ori/sapt).

Cum obtineti corpii cetonici care nu pot fi utilizati ca sursa de energie pentru celula canceroasa?

  • Limitați proteina la 100g pe zi;

Surse bune de proteine: oua, pasari de curte, peste proaspat.

 

  • Limitati carbohidrații la 40-50g/zi;

Carbohidrati permisi: salata verde, anghinare, andive, patrunjel, conopida, varza de bruxel, brocoli, avocado, fructe de padure.

  • Folositi ca sursa de grasime: ulei de nuca de cocos, ulei de in, unt cu continut mare de grasime, unt ghee, frisca, ulei de masline.

 

Alimente nerecomandate:

  • zaharul;
  • sfecla rosie;
  • painea;
  • pastele si produsele de patiserie/cofetarie;
  • carnea rosie;
  • conservantii-muraturi din comert, sosuri, maioneze;
  • suplimente cu: Zn, Mg, Fe, Cr, vit B12, E (nu mai ajuta cand exista tumori)
  • fructele dulci- mere, portocale, pere, pepene, cirese, struguri.

 

 

Bibliografie:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4215472/

http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/causes-of-cancer/diet-and-cancer/diet-facts-and-evidence;

http://www.cancer.ca/en/cancer-information/cancer-journey/living-with-cancer/nutrition-for-people-with-cancer/?region=on;

https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/diet;

 

Leave a Reply