In acest articol va prezentam o varianta de dieta hipocalorica pentru scaderea in greutate cu 4 feluri de mancare.
SALATA DE VITA CU LEGUME
2 linguri quinoa rosie fiarta
2 cani salata verde
150 g de carne vita gatita la cuptor/gratar taiata cuburi
1/2 cana brocoli tocat crud sau gatit la aburi
1ardei gras rosu, tocat
1 lingurita ulei de masline
1 lingura de otet balsamic, sau suc de lamaie
Pe portie: 320 cal
PUI FIERT CU CIUPERCI ȘI CARTOFI DULCI
1/2 piept de pui fără piele (gatit la cuptor/gratar)
1 ceasca ciuperci, feliate, crude
1 ceapa
1 lingurita de ulei de măsline
1 cartof mediu dulce
Într-un cuptor, coaceți puiul, acoperit cu cartofi dulci, ciuperci, ceapa, usturoi și putin ulei.
Pe portie: 382 cal
PASTE DE DOVLECEI CU LEGUME SI SOS PESTO
Ingrediente
3-4 roșii cherry
1ceasca de fasole verde fiarta
½ piept de pui fiert/copt
1/4 cană de sos pesto
1/4 linguriță sare și piper
1 dovlecel din care razuiti si faceti paste
1 lingurita rasa de parmezan
Sos pesto
Ingrediente
un catel mic de usturoi, busuioc proaspat, 1 lingura de muguri de pin, 2-3 linguri parmezan ras, 1 lingurita de ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare de mare, piper.
Mod de preparare:
- Marunteste ustuoiul cu frunzele de busuioc intr-un robot de bucatarie, apoi adauga mugurii de pin.
- Toarna compozitia intr-un castron, adauga jumatate din cantitatea de parmezan, apoi amesteca si adauga putin ulei de masline. E necesar sa torni ulei pana cand se leaga sosul si devine usor fluid.
- Potriveste de sare si piper si adauga restul de parmezan si sucul de lamaie.
Combinați: roșiile, fasolea verde, pieptul de pui, sosul de pesto într-un castron. Adăugați pastele de dovlecel crude.
Pe portie: 360 cal
SOMON CU GARNITURA DE BROCOLI SI GUTUI
1 bucata de somon cc 200g
1 lingura de suc de lamaie
1 lingurita de marar
1 gutuie curatata , taiata felii groase
1 broccoli, gatit la abur
Se presară somonul cu suc de lămâie și mărar și se coace timp de 15 -20 minute la cuptor.
brocoli se poat gati la abur, si gutuia se poate trage putin la tigaie in cantitate mica de ulei.
Pe portie: 270 cal